Oris%20web%20materials-10
+47 22 83 82 00
Oris%20web%20materials-11
Bestill Time
Oris%20web%20materials-12
akerbrygge@orisdental.no
Oris%20web%20materials-13
Facebook

Skallfasetter

Skallfasetter er svært tynne skall som legges utenpå emaljen eller erstatter den ytterste delen av emaljen, og kan lages i porselen eller i kompositt, som er tannfarget plastmateriale. Denne behandlingen gjøres for å erstatte misfarget tann, rette opp skjevheter eller lukke luker mellom tennene. Skallfasetter tilpasses hver enkelt pasient og blir svært pent.
dentales_lysaker_9198-1024x683
dentales_lysaker_9208-1024x684

Skallfasetter i porselen


Disse fremstilles hos tanntekniker. Tennene som skal behandles formes til hos oss og vi tar avtrykk som sendes til tannteknikeren. Pasienten treffer alltid tannteknikeren på forhånd for å ta ut farge og form. På denne måten kan vi få til det perfekte resultat. I tiden fra første til andre besøk går det 1-2 uker og i denne perioden settes det på en midlertidig plastløsning som fungerer og ser bra ut.

Skallfasettene settes fast med sement som er svært sterk og som binder seg til både tann og porselen. Dette gjør at skallfasettene sitter svært godt og løsning forekommer svært sjeldent. Holdbarheten på disse er svært god.

fhs 0442-1-1024x683

Skallfasetter i kompositt

Denne typen skallfasetter lages direkte i munnen og blir gjort ferdig på et besøk. Tennene forberedes, det som skal tas bort tas bort og så bygges skallfasetten opp lag for lag i munnen. Det brukes forskjellige farger, nyanser og tetthet på materialet på hver tann for å best mulig få kompositten til å se ut som ekte emalje. Til slutt poleres skallfasettene og tilpasses i bittet. Holdbarheten på skallfasetter i kompositt er en del kortere enn på dem i porselen.

Om du har spørsmål angående skallfasetter, ta kontakt og snakk med våre tannleger eller tannpleiere om dette. Vi vil kunne gi gode råd om materialvalg og hvilke tenner som kan/bør behandles.