Oris%20web%20materials-10
+47 22 83 82 00
Oris%20web%20materials-11
Bestill Time
Oris%20web%20materials-12
akerbrygge@orisdental.no
Oris%20web%20materials-13
Facebook

Implantater

Tannbehandling fra ORIS Dental Aker Brygge

Implantater

Det er mulig å erstatte nesten alle tapte tenner med implantat. Behandlingen innebærer at det settes inn en titanskrue i kjevebenet ditt. Etter at denne har fått tid til å feste seg godt settet det på en kunstig tann – en krone.

Vi har høy kompetanse og lang erfaring med implantater og samarbeider tett med både kirurg og tanntekniker rundt jobben med disse.

download-6
dentales_lysaker_9358-1024x683
FHS_0247-1-1024x683

Vår erfaring med implantatbehandling


Tannerstatning med implantater er en godt utprøvd behandlingsmetode med betydelig klinisk dokumentasjon. Behandlingen har vært tilgjengelig i mer enn 30 år og det er vår erfaring at det i de fleste tilfeller er mulig å få tenner som sitter fast og ser naturlige ut med hjelp av denne behandlingen. Det er vår erfaring at lokalbedøvelse er tilstrekkelig for de fleste ved selve inngrepet og at alvorlige komplikasjoner sjelden forekommer. Høy alder er sjelden et problem.
fhs 0442-1-1024x683

Detaljer om behandlingen

Gjennom en liten operasjon fester tannlegen en titanskrue, som kalles fikstur i kjeven. Det festes siden en forlengelse – en distanse, som stikker litt ut gjennom tannkjøttet. En krone eller bro limes eller skrus deretter fast på denne forlengelsen. Det er viktig at du er frisk når behandlingen utføres, men det forhindrer ikke at man kan få satt inn implantat selv om man av forskjellige årsaker er under medisinsk behandling.

Tap av tenner medfører at benet svekkes der tannen satt. Derfor er det viktig og ikke vente for lenge. Dersom det ikke er tilstrekkelig med benvev der implantatet skal settes inn, er det mulig å transplantere ben for å optimalisere festet til titanskruen. En fordel ved å sette inn implantat er at benvevet stimuleres og oppløsningen av kjevebenet stopper opp.

Avhengig av hvor mange tenner som skal erstattes kan det settes inn opptil seks titanskruer i en kjeve. Det er kjevebenets kvalitet som avgjør hvor mange titanskruer som får plass. På disse titanskruene kan det festes kunstige tenner eller en bro med flere tenner dersom det er behov for dette.

Det forekommer hevelse og noe verking de første dagene etter inngrepet. I noen få tilfeller hender det at implantatet ikke fester i kjevebenet. Da kan det være aktuelt å gjøre operasjonen om igjen.