Oris%20web%20materials-10
+47 22 83 82 00
Oris%20web%20materials-11
Bestill Time
Oris%20web%20materials-12
akerbrygge@orisdental.no
Oris%20web%20materials-13
Facebook

Behandling med laser

Nå kan du få utført tannbehandling med laser. Den kan også benyttes ved behandling av tannkjøtt og bløtvev i munnhulen. Behandling med laser oppleves som skånsom og har vist seg å være til stor hjelp for mange pasienter som er engstelige for å gå til tannlegen.  I Norge er denne behandlingsmåten relativt ny og vi var de første i vårt område til å tilby laserbehandling. Det er vår erfaring at dette er en rask, effektiv og sikker behandling.
FHS_0206x-1-1024x1024
FHS_0072-1-1024x683
FHS_0496-1-1024x684

Hvorfor er laser et godt alternativ?


Hvorfor er laser et godt alternativ?

Behandling med laser medfører ikke vibrasjoner eller merkbar temperaturøkning i tannen. Laseren er derfor et godt alternativ for deg som enten er engstelig for å gå til tannlegen eller som synes at tradisjonell behandling med bor er ubehagelig.

Fyllinger sitter som regel bedre etter laserbehandling fordi overflaten da er mikroskopisk svært ru, noe som gjør at fyllingsmaterialet får bedre “tak” i underlaget.  Bakteriekontrollen er svært god når tannlegen bruker laseren på tenner og den er svært spesifikk slik at verken tannkjøtt, kjeveben eller de gjenværende friske cellene i kroppen reagerer negativt på eller skades av det laserlys som benyttes.

Når er laserbehandling aktuelt?

Behandling med laser kan være et alternativ hvis du har:
  • Hull i tenner som må repareres
  • Fyllinger som må fjernes
  • Betennelser i rotkanalen
  • Følsomme tannhalser
  • Tannkjøttsykdommer
  • Tungebånd eller leppebånd som må korrigeres kirurgisk
  • Hvis du har herpes eller forkjølelse blemmer (afte)
  • Engstelse ved tanken på bor eller sprøyte

fhs 0328-1-1024x683

Detaljer om behandlingen

Laser er et kraftig forsterket lys som vi bruker innen mange forskjellige tannbehandlinger. Laserlyset skapes gjennom at et spesifikt lys forsterkes kraftig i et lysspekter. Dette lyset har noen helt spesielle egenskaper ved bruk i tannbehandling. Et av lysene som sendes ut gjennom instrumentet reagerer kun med vann og vi kan selektivt fjerne skadet vev ved hull i tennene uten å fjerne frisk tannsubstans. Vi kan også tilføre ekstra vann gjennom instrumentet og da fjerne emalje som ikke skal være igjen. Et annet lys som vi sender ut gjennom instrumentet fanges opp i pigmenterte celler. Dette lyset bruker vi for å drepe bakterier som ellers kan skape problemer i munnen.

Samtlige tannleger som utfører behandling med laser har høy og oppdatert kunnskap om sikker laserbruk. Både pasienter og behandlende personell skal benytte vernebriller under behandlingen.

Vi benytter Lightwalker Dentallaser fra Fotona, som er en av verdens største produsenter av laser. Fotona har produsert lasere siden 1964 og er internasjonalt anerkjent og prisbelønnet for bidraget til innovasjon og utvikling innen medisinsk teknologi. Les mer om laserteknologien og apparatet på Fotonas hjemmeside her.